Europarlamentarul Sorin Moisă care este și raportor la subiectul acordării Moldovei sprijinului macrofinanciar consideră prin decizia aprobată de astăzi, Parlamentul Europen a confirmat că este gata să susținăr cetățenii Moldovei. Totodată acesta a menționat că pe lângă asistența financiară, UE va sprijini Moldova în realizarea unui ambițios plan de reforme în domeniul luptei cu corupția, independenței justiției și a unei guvernări mai bune.

”Parlamentul European a confirmat astăzi că Uniunea Europeană este și va rămâne alături de cetățenii Republicii Moldova, gata să ofere, la nevoie, sprijin economic, dar cerând, în același timp, întărirea democrației și consolidarea statului de drept. Asistența va fi însoțită de un ambițios program de reforme, agreat cu autoritățile moldovene, care va viza, în principal, lupta împotriva corupției, independența justiției, o mai bună guvernare, inclusiv în domeniul financiar, bancar și energetic, reforma administrației publice, precum și aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Potențialul transformator al acestor reforme pentru economia și societatea Republicii Moldova este foarte mare: dacă sunt temeinic aplicate, ele vor îmbunătăți în mod durabil viața cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat europarlamentarul Sorin Moisă pentru portalul CaleaEuropeană.ro.

Reamintim că astăzi Parlamentul European a aprobat decizia de a acorda Moldovei ajutorul macrofinanciar în valoare de 100 milioane de euro.