Tinerii licențiați la Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din orașul Taraclia se vor putea angaja oficial la muncă în Bulgaria. Subiectul a fost discutat în cadrul unei convorbiri telefonice dintre premierul Ion Chicu cu omologul său bulgar, Boyko Borissov.

”Vom asigura sustenabilitatea tuturor instituțiilor de învățământ care oferă studii de calitate, creând condițiile necesare, astfel încât tinerii din Republica Moldova, inclusiv cei din Taraclia, să obțină calificări relevante, diplome recunoscute și abilități competitive pe piața forței de muncă”, a declarat Chicu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul moldovean a mulțumit părții bulgare pentru delegarea mai multor profesori în instituțiile de învățământ din Republica Moldova în scopul asigurării unui nivel înalt de predare a limbii bulgare.

Premierul moldovean a încurajat investitorii și companiile bulgare să valorifice oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova. Șeful Guvernului a menționat că Republica Bulgară continuă să rămână un partener important al țării noastre, oferind sprijin și asistență consecventă în promovarea agendei de reforme și implementarea Acordului de Asociere cu UE.

De asemenea, Ion Chicu a mulțumit Guvernului de la Sofia pentru suportul acordat în perioada pandemiei.

La finalul discuției, Boyko Borissov l-a invitat pe Ion Chicu să întreprindă o vizită oficială în Bulgaria.