Pe contul bancar „destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova va fi virată suma de 576 250,00 lei. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală, în cadrul ședinței de astăzi.
Potrivit hotărîrii CEC, a fost stabilit un coeficient în mărime de 23,05 lei care se înmulțește la numărul maxim de semnături necesare a fi colectate de către grupul de inițiativă, în susținerea unui candidat pentru alegerile prezidențiale.
Astfel, candidaţii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova.
Tot astăzi, CEC a aprobat programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor locale noi ale primarilor comunei Iserlia, raionul Basarabeasca, satului Bucuria, raionul Cahul, comunei Gălășeni, raionul Rîșcani și comunei Gălești, raionul Strășeni din data de 30 octombrie 2016.