Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” lansează un nou proiect social, în sprijinul mamelor şi copiilor din Republica Moldova. De astăzi, 12 iulie a.c., Edelweiss a început distribuţia Cutiilor cu produse pentru nou-născuţi, la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului din Chişinău, scrie Infotag, citat de 24h.md.

„Ce am făcut împreună cu Edelweiss, a fost să preluăm o idee frumoasă, care se practică în mai multe țări, unde cutii cu produse pentru nou-născuți sunt oferite prin programe naționale, finanțate de către stat. Deocamdată, acest proiect include distribuția cutiei cu produse în cea mai mare maternitate din țară, pentru minim 12 luni. Cred că este un ajutor binevenit, iar inițiativa merită să aibă un viitor și sper că într-o perioadă cât mai scurtă statul să dispună de banii necesari pentru a prelua această inițiativă, a face ca ea să fie permanentă și să fie implementată în toate maternitățile din țară, a scris pe Facebook cu această ocazie fondatorul Edelweiss, Vlad Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat de presă al Edelweiss, fiecare cutie cu produse pentru nou-născuţi conţine un set de lucruri necesare pentru îngrijirea bebeluşilor în primele lor luni de viaţă, fiind vorba de scutece de unică folosinţă, body-uri din bumbac, detergent special pentru hainele bebeluşilor, aspirator nazal, soluţii şi unguente recomandate pentru primele luni de la naştere, o suzetă. De asemenea, în cutie sunt incluse o saltea şi o pătură, special confecţionate. “Este inedit faptul că salteluţa poate fi folosită chiar în cutia în care noi am adunat toate produsele pe care le oferim mamelor… Practic, în primele luni de viaţă, bebeluşul poate dormi în siguranţă pe salteaua care vine odată cu această cutie, iar acest lucru credem că poate fi convenabil şi pentru mame”, a explicat directorul executiv al Edelweiss, Lara Moraru.

Cutiile cu produse pentru nou-născuţi vor fi oferite de către Edelweiss pentru toţi copiii care se nasc la maternitatea din cadrul Institutului Mamei şi Copilului. Ieri, cu ocazia lansării proiectului, au fost donate primele 60 de astfel de cutii, pentru toţi bebeluşii din maternitate. În continuare, acest ajutor va fi oferit la fiecare naştere.

„Este o idee extraordinar de bună! Eu le mulţumesc iniţiatorilor, din partea tuturor mamelor. Le mulţumesc şi din partea mamelor care astăzi au primit în premieră această boxă cu produse, dar şi din partea celor care vor primi acest cadou, pentru că mai multe mame vor avea parte de o surpriză frumoasă la naşterea copiilor”, a declarat emoţionată Mariana, 28 de ani, una dintre primele beneficiare ale acestui proiect social.

Iniţiativa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc este inspirată dintr-o practică similară, bine-primită de către mamele din mai multe ţări din lume. Seturi asemănătoare sunt oferite la naştere, în cadrul unor programe naţionale de sprijin pentru mame şi copii, în state precum Finlanda şi Canada.

În Republica Moldova, proiectul anunţat marți de Edelweiss se va desfăşura cel puţin până la sfârşitul anului, sub sloganul „O nouă viaţă”. “Desfăşurăm acest nou proiect social la Institutul Mamei şi Copilului, maternitate cu care am colaborat bine şi în trecut. Practic, după reparaţiile fără precedent care au avut loc în această maternitate, modernizări la care Edelweiss a contribuit prin campania Renaşte Moldova, noi venim cu o continuare şi o facem prin aceste donaţii pentru nou-născuţi. Preocuparea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc pentru susţinerea mamelor şi copiilor este constantă, de aceea încercăm să venim cu noi şi noi proiecte sociale, de care să beneficieze concret familiile din Republica Moldova”, au precizat reprezentanţii Edelweiss.