Începând cu data de 20 ianuarie 2017, trenul de pe cursa Chișinău – Odesa, care, anterior, circula în zilele de sâmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri. Orarul va fi valabil timp de o lună.

Astfel, conform acordului încheiat de CFM cu reprezentanții căilor ferate din Ucraina, trenul va circula temporar de trei ori pe săptămână. Precizăm că, în cazul în care fluxul de pasageri se va menține și anterior, perioada de circulație a garniturii va fi prelungită.

Amintim că, grație colaborării administrației Î.S. „Calea Ferată din Moldova” cu reprezentanții Serviciului Vamal, dar și sprijinului EUBAM, controlul vamal pentru pasagerii cursei respective este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră.

Decizia vine în suportul călătorilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie. Astfel, timpul călătoriei a fost redus cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere. Trenul de pe cursa Chișinău – Odesa pornește din stația Chișinău la ora 8:11 și ajunge la destinație la ora 12:25. La întoarcere, trenul pornește din Odesa la ora 16:00 și ajunge la Chișinău la 20:15.