Şeful Secţiei administrare construcţii locative, filiala ÎS Căile Ferate, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA într-un dosar de delapidare a averii străine şi fals în acte publice. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, funcţionarul ar fi încercat să intre în posesia unui apartament de 300 000 de lei,  ce aparţinea întreprinderii, falsificând mai multe acte.

În urma examinării probelor, s-a constatat că, pentru a obţine imobilul, situat pe strada Negreştei 12 din Chişinău, bănuitul ar fi prezentat Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinăumai multe documente, inclusiv un bon de repartiţie, eliberat pe numele său – acte care s-au dovedit a fi false.

În prezent, funcţionarul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA. Pe numele lui, a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 191 şi 361 Cod penal – delapidarea averii străine şi fals în acte publice. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de la 8 la 15 ani de închisoare.