Un autobuz în care se aflau 49 de pasageri a luat foc luni dimineaţă, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene, scrie Radio Chișinău.

Potrivit acestuia, toţi cei 49 de pasageri ai cursei Bârlad – Chetrosu au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă, până la sosirea pompierilor

”Incendiul s-a produs la ieşirea din Bârlad. Se pare că a fost generat la puntea din spatele autobuzului, din cauza blocării unei roţi. Interiorul autobuzului nu este afectat. Momentan, drumul Bârlad – Bacău este blocat, la ieşirea din Bârlad. Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detaşamentului Bârlad a acţionat pentru stingerea incendiului (…) Imediat s-a acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului ce risca să se propage la întreg autocarul, reuşindu-se astfel limitarea extinderii flăcărilor şi în interiorul mijlocului de transport. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, se pare că evenimentul s-a produs din cauza blocării unei roţi de la puntea din spate a autocarului. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, a arătat oficialul ISU.

Autobuzul efectua rute regulate pe relaţia Bârlad – Ghergheşti. Accidentul a fost anunţat prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 6,30, de către conducătorul auto.