În timpul trecerii frontierei de stat, un moldovean care avea probleme cu legea, dându-și seama că a fost descoperit de polițiștii de frontieră a încercat să fugă la propriu, fiind reținut la 70 metri de punctul de trecere. Cazul a fost înregistrat de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Otaci, la data de 12 ianuarie 2017.

Astfel, în jurul orei 17.30, în punctul de trecere Otaci, pe direcția pietoni, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare de ieșire din țară, un moldovean de 28 de ani, locuitor al s.Cotova, r-nul Drochia. În timpul introducerii în baza de date a informației din pașaport, pe numele tânărului a apărut un consemn nominal, acesta avea interdicție de a părăsi R.Moldova. Despre cele depistate persoana a fost anunțată și pentru clarificarea cazului i-a fost solicitat să se prezinte la superiorul patrulei Poliției de Frontieră. În acest moment, moldoveanul a început să fugă de la locul controlului de frontieră, reușind să părăsească teritoriul punctului de trecere. Operativ, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Otaci a intervenit, tânărul fiind imobilizat.

Din cercetările primare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana are probleme cu legea, fiindu-i aplicată interdicție de a părăsi teritoriul R.Moldova, acest fapt l-a și pus pe fugă.

În prezent cazul se examinează de către Poliția de Frontieră.