În premieră, calendarul anual al Parlamentului este ilustrat cu 12 desene ale copiilor, învingători ai concursului ”Europa prin ochii copiilor”, organizat de Legislativ cu ocazia Zilei Europei.

Astfel, fiecare lună din calendar conține un desen care reflectă viziunea autorului despre integrarea europeană a Republicii Moldova și sunt incluse în trei tipuri de calendare – de perete, buzunar și birou. Acestea sunt oferite deputaților, jurnaliștilor și vizitatorilor Parlamentului, în cadrul vizitelor ghidate.

Amintim că învingătorii concursului de desene ”Europa prin ochii copiilor”, organizat de Parlament cu ocazia Zilei Europei, au fost desemnați prin intermediul paginii de Facebook a Parlamentului, în baza aprecierilor obținute. Autorii desenelor sunt copii cu vârstele de 8-16 ani, din Chișinău și Edineț. Grație sprijinului oferit de Guvernul român, învingătorii au fost la tabere de odihnă din România.

La concursul au participat 53 de desene, care au fost expuse în holul Parlamentului. Autorii lucrărilor au fost copii cu vîrsta cuprinsă între 6 și 16 ani, beneficiari ai Centrelor comunitare din municipiul Chișinău, ai Casei Copilului ”Preafericitul Iosif”, precum și copii din diferite raioane ale țării, care au transmis desenele lor prin intermediul Oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului.