Un medic obstetrician-ginecolog de la Centrul Perinatal din Bălţi a fost condamnat la închisoare pentru neglijenţă la acordarea asistenţei medicale, soldată cu decesul unei paciente şi a unui nou-născut, anunță Procuratura.

Procuratura Bălţi a demonstrat că, la finele anului 2012, asistând la naşterea unui nou-născut, medicul a permis externarea prematură a mamei copilului, fără a-i examina starea sănătăţii. Din cauza agravării stării de sănătate a femeii, cauzată de o infecţie, aceasta a fost internată în spital după o săptămână de la naştere, suferind o intervenţie chirurgicală în urma căreia a decedat.

Într-un alt episod, medicul nu a diagnosticat corect starea unei paciente care trebuia să nască, iar pentru că nu a finalizat naşterea prin cezariană, copilul s-a născut mort.

Medicul a fost condamnat la doi ani de detenţie şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în domeniul medicinii timp de patru ani. Prin aceeaşi sentinţă, s-a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul succesorilor părţilor vătămate a 339.000 de lei, drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.