Un locuitor al capitalei în vârstă de 22 ani, a fost reţinut de către ofiţerii de investigaţii ai IP Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind suspectat de punerea în circulaţiei ilegală a substanţelor narcotice. Ca urmare a măsurilor speciale de investigaţii, poliţiştii au descinsi percheziţii autorizate la domiciliul acestuia, unde au fost găsite pacheţele cu o substanţă vegetală uscată, asemănătoare etnobotanicelor. Potrivit informaţiilor preliminare acumulate de către ofiţerii de investigaţii, individul le-ar fi păstrat cu scop de comercializare.

La faţa locului cele 12 pacheţele din polietilenă, în care se afla masa vegetală, a fost sigilate conform procedurii şi expediate la Centru tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP. În dependenţă de rezultatele experţilor criminalişti, individul riscă să fie pedepsit cu amendă în mărime de la 12 000 lei la 18 000 lei  sau  închisoare de pînă la 2 ani. Totodată poliţiştii întreprind acţiuni concrete la stabilirea şi identificarea complicilor în acest caz, precum şi originea stupefiantelor depistate.

Este de menţionat că, Poliţia Capitalei a sporit activităţile specializate la combaterea traficului ilicit de droguri, precum şi reţinerea persoanelor implicate în aceste activităţi criminale.