“Voi lupta cu Vlad Plahotniuc”. Acestea sunt primele declarații făcute de Veaceslav Platon, după ce a ieșit din închisoare. Întrebat de presă, ce va face mai departe, acesta a spus că nu pleacă din Chișinău.

“Scopul principal – este curățarea acestei țări de tot cea înseamnă Plahotniuc, este o luptă totală cu Plahotniuc, este o luptă la toate nivelele ale puterii, unde Plahotniuc are influență”, a spus Platon.

Omul de afaceri, Veaceslav Platon, a fost eliberat astăzi din penitenciar, după patru ani de detenție. Potrivit procurorilor, după examinarea materialului probator, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis integral demersul Procurorului General privind suspendarea executării pedepsei de către Veaceslav Platon.

Magistrații au dispus astăzi, suspendarea imediată a executării sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 20 aprilie 2017, emisă în privința lui Veaceslav Platon, prin care acesta fusese condamnat la 18 ani închisoare pentru escrocherie, spălare de bani și corupere activă. Executarea în continuare a pedepsei de către Veaceslav Platon este condiționată de evoluția procedurii de revizuire a procesului penal, anterior deschisă de PCCOCS.