Fondul Monetar Internațional a aprobat programul de finanțare pentru Republica Moldova pentru următorii trei ani. Decizia a fost luată în seara zilei de luni, cu votul unanim al consiliului de directori a instituției. Anunțul a fost făcut de către Președintele Parlamentului RM, Andrian Candu.

„Am ieșit din criză. Ne îndreptăm spre o perioadă de stabilizare economică, după cea politică, spre un cadru propice pentru a dezvolta țara și a creste bunăstarea oamenilor. De acum înainte trebuie să asigurăm o creșterea economică pentru zeci de ani, renunțând la practica supraviețuirii de la un an la altul˝, a menționat Candu într-o declarație oficială publicată pe site-ul Parlamentului.

Acesta a ținut să mulțumească tuturor care au crezut și au susținut Moldova pe această cale. De asemenea, speakerul a subliniat că această decizie va spori credibilitatea Moldovei în fața investitorilor și a partenerilor de dezvoltare. ˝ Vreau să mulțumesc tuturor celor care acasă și peste hotare au încredere în Republica Moldova, tuturor care au crezut și cred că avem capacitatea de a lua niște angajamente și de a le respecta. Pe cei care încă nu cred asta, îi vom convinge în timp prin acțiuni.

„După decizia de astăzi a Fondului Monetar Internațional va crește credibilitatea noastră în fața investitorilor și partenerilor internaționali. Nivelul ridicat de transparență și evaluarea independentă a progreselor înregistrate în următoarea perioada, va facilita realizarea angajamentelor asumate de autorități în fața propriilor cetățeni. Angajamente care înseamnă până la urmă un nivel de trai decent, oportunități de dezvoltare și o viața demnă pentru fiecare locuitor al țării noastre˝, a declarat speakerul Andrian Candu.