Astăzi, 7 noiembrie, este ultima zi de campanie electorală în SUA. Pentru a aduna voturi pe ultima sută de metri, principalii candidaţi la funcţia de preşedinte Donald Trump și Hillary Clinton şi susţinătorii lor au străbătut neobosiţi ţara.

Donald Trump a spus din nou că alegerile ar putea fi fraudate şi le-a cerut simpatizanţilor să fie vigilenţi. De partea cealaltă, Hillary Clinton l-a acuzat că are „o viziune întunecată pentru America”, potrivit digi24.ro.

Tur de forţă pentru Donald Trump, în penultima zi de campanie pentru Casa Albă. El a avut mitinguri în nu mai puţin de cinci state americane. În Michigan, unde a fost susţinut de cântăreţul Ted Nugent, candidatul republican şi-a îndemnat simpatizanţii să fie vigilenţi în ziua votului.

„Fiţi atenţi când votaţi, fiţi atenţi la tot, uitaţi-vă în jur! Fiindcă vom câştiga şi nu vrem să ni se fure victoria. Nu vrem să ni se fure victoria”, a spus Donald Trump.

Contracandidata lui, Hillary Clinton, a mers la două mitinguri, în timp ce la un al treilea, ea a fost reprezentată de preşedintele Barack Obama. Ambii l-au criticat pe magnatul republican.

„Viziunea lui asupra Americii este întunecată şi de natură să dezbine. Nu e America pe care o văd când călătoresc în ţară. Vreau să avem o viziune plină de speranţă, optimistă şi unită despre ce putem face împreună, ca să ne asigurăm că avem în faţă cei mai buni ani ai Americii”, a spus Hillary Clinton.

„Se pare că echipa lui i-a luat contul de Twitter. În ultimele două zile, au avut atât de puţină încredere în autocontrolul lui, încât i-au luat contul de Twitter. Dacă nu ştii ce să faci un cont de Twitter, nu ştii ce să faci cu un cod nuclear”, a adăugat Barack Obama.

Luni, în ultima zi de campanie, Hillary Clinton va ajunge şi ea în Michigan, iar apoi în Carolina de Nord. Ultimul eveniment electoral e programat la Philadelphia, în Pennsylvania. Acolo i se vor alătura Bill Clinton şi fiica lor, dar şi Barack şi Michelle Obama.

Tot azi, Donald Trump are programate cinci mitinguri şi îşi va încheia campania în New Hampshire.