De către ofiţerii de investigare  a fraudelor economice ai sectorului Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie mun.Chişinău, de comun acord cu angajaţii Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor a fost documentat un agent economic care îşi desfăşura activitatea în centrul Capitalei. Genul de activitate consta în prelucrarea, prepararea şi procesarea semifabricatelor din carne.

Poliţiştii au depistat un şir de încalcări ce ţin de producerea semifabricatelor, condiţiile sanitare-igienice  necorespunzătoare, precum şi lipsa actelor de provenienţă a semifabricatelor din carne şi a actelor privind activitatea secţiei de producere.

În acest sens vor fi sesizaţi şi  reprezentanţii serviciilor de siguranţa a alimentelor precum şi cei de la protecţia consumatorului, pentru desfăşurarea cercetărilor pe liniile de activitate.

Conform legislaţiei în vigoare, responsabilii de activitatea întreprinderii riscă sancţiune sub formă de  amendă de pînă la 10 000 lei şi suspendarea autorizaţiei de funcţionare