Serviciul de Informaţii şi Securitate a organizat descinderi într-un local de jocuri de noroc din Capitală. În acest context, operațiunea s-a desfășurat la finele săptămânii trecute, în unul din localurile amplasate pe raza mun. Chişinău, unde activa o grupare specializată în organizarea şi întreţinerea jocurilor de poker, cu eludarea achitării taxelor la bugetul de stat în proporţii deosebit de mari, transmite 24h.MD.

Potrivit SIS, în momentul descinderilor, ofiţerii de informaţii şi procurorii au depistat în local circa  60 de clienţi, printre care şi funcţionari publici.

Totodată, au fost ridicate 11 mese de poker, cărţi şi fise de joc, o sumă impunătoare de bani, provenită din încasări, tehnică de calcul, echipamente şi servere utilizate în activitatea infracţională, inclusiv obiecte şi substanţe interzise de lege.

Pe parcursul măsurilor speciale de investigaţii a fost stabilit că, gruparea acţiona  sub paravanul unei organizaţii obşteşti non-profit, o perioadă îndelungată, iar membrii acesteia îşi desfăşurau activitatea de întreprinzător în mod clandestin, fără a deţine licenţe, autorizaţii, astfel, reuşind să acumuleze venituri considerabile.