Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”, inițiază o campanie socială de amploare împotriva violenței asupra copiilor. Campania are ca scop sensibilizarea opiniei publice privind violența în familie.

Despre acest lucru a anunțat Vlad Plahotniuc pe blogul său.

Potrivit fondatorului „Edelweiss”, în cadrul acestei campanii vor fi lansate mai multe clipuri sociale, vor fi create centre de consiliere psihologică, precum și vor fi propuse inițiative de îmbunătățire a cadrului legislativ în acest sens.

„Suntem în topul ţărilor cu un nivel foarte ridicat în ceea ce priveşte agresivitatea în familie, violenţa asupra copiilor. Iar dacă ne-am obişnuit ca în toate cazurile să căutam vinovaţi într-o parte sau alta, pentru această situaţie suntem vinovaţi cu toţii. Mentalitatea şi educaţia deficitară în ceea ce priveşte convieţuirea în familie ne fac să arătăm ca un popor primitiv atunci când cineva se uită la statisticile privind violenţa domestică şi citeşte cazurile prezentate în rapoarte”, scrie Vlad Plahotniuc.

Totodată, omul de afaceri menționează că este „inacceptabil ca în vremurile pe care le trăim, cu acces la o educaţie diversă, acces larg la informaţie, comunicarea şi dialogul în familie să fie înlocuite cu agresivitatea şi violenţa. Iar pentru asta deja nu mai putem da vina pe politică, pe geopolitică sau alte stereotipuri care creează uneori confort în fuga de responsabilitate”.

Plahotniuc vine și cu un apel către întreaga societate în care îndeamnă la solidaritate națională puternică împotriva acestui fenomen.

„Este nevoie de o schimbare de mentalitate, trebuie să ieşim din acest stereotip că nu ne priveşte ce se întâmplă în jurul nostru. Ne priveşte pe toţi atunci când copiii ies maltrataţi din familii şi ajung să aibă la rândul lor comportamente violente când devin adulţi, ne priveşte pe toţi că acest fenomen menţine societatea bolnavă de fenomenul agresivităţii în familie! Şi în acest domeniu e momentul să trecem de la constatări la fapte, să ne implicăm cu toţii în combaterea violenţei”, a concluzionat Plahotniuc.