Premierul Pavel Filip a cerut în şedinţa Guvernului ca, cetățenii străini care vin în Republica Moldova să aibă posibilitatea de a achita timp de 24 de ore vinieta ori, la ieșirea din țară vor achita amendă.

„Să le oferim dreptul să plătească vinieta timp de 24 de ore de la intrarea din ţară. Iar dacă nu o achită, atunci când ies din ţară să plătească şi vienieta şi amenda”, a propus premierul la ședință.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a propus la aceeași ședință ca vinieta să fie achitată online sau la ghişeele băncii care se află pe teritoriul punctului vamal. Platforma online pentru achitarea vinietei ar fi pusă în funcţiune până la 20 februarie.

De menționat că anterior, premierul Pavel Filip a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii respective și optimizarea timpului de trecere a frontierei, pentru a fluidiza traficul la frontieră.