Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, și-a cumpărat apartamentul de la Ciocana în noiembrie 2015, tranzacţia fiind înregistrată la Cadastru în februarie 2016, la scurt timp după perfectarea contractului din dosarul parcărilor în cardul căruia acum este reținut, se arată într-o investigație a Ziarului de Gardă.

Locuinţa a şi fost indicată de primar în declaraţia cu privire la venituri şi proprietate pentru 2015. Acolo, Chirtoacă a scris că apartamentul are valoarea cadastrală de 500 mii de lei, echivalentul a aproximativ 25 mii de euro (!). Preţul de piaţă al unui asemenea apartament, în acel bloc, este de două ori mai mare, unul cu parametri similari fiind vândut în această perioadă cu 55 mii de euro.

Edilul capitalei petrece acum 30 de zile de arest la domiciliu în apartamentul cumpărat, acum un an şi jumătate, de la o rudă a familiei lui Igor Gamreţki, şeful Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei, notează sursa. Declaraţiile lui Gamreţki, fost coleg de clasă cu Dorin Chirtoacă, dar şi cele ale viceprimarului Nistor Grozavu, ambii reţinuţi şi anchetaţi în acelaşi dosar, despre care procurorul de caz susţine că au fost confirmate şi prin alte probe, au dus, de fapt, la reţinerea edilului.

Dorin Chirtoacă a procurat apartamentul de la Mihail Ciolac, ruda lui Igor Gamreţki, stabilit în străinătate. Acesta a aparţinut, în 2010-2013, chiar lui Igor şi Ecaterinei Gamreţki, fiind cumpărat de aceştia de la Agenţia Municipală de Ipotecă, dar înscris pe numele rudei lor în mai 2013, lună în care Gamreţki era numit şef interimar al Direcţiei Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei chiar de către Dorin Chirtoacă, fost coleg de clasă, acum proprietar. Chirtoacă a scris în declaraţia sa de avere că a cumpărat apartamentul după ce a vândut o altă locuinţă, cu 3 camere, din cartierul Malina Mică.