Pregătirea continuă a poliţiştilor şi eficientizarea serviciului poliţienesc reprezintă una dintre priorităţile Inspectoratului General al Poliţiei, transmite 24h.MD.

Sub acest deziderat, 15 poliţişti din cadrul Direcției resurse umane, Brigăzii cu Destinație Specială ”Fulger”, Inspectoratului Național de Patrulare și Direcției de poliție a mun.Chișinău au  participat la un curs de instruire pentru formatori cu genericul „Relațiile strategice cu publicul în situații de criză – îmbunătățirea imaginii Poliției și asigurarea comunicării tactice”, care a avut loc în perioada 7-8 iunie, în incinta IGP.

Cursul a fost  organizat de Direcția relații internaționale și asistență externă în parteneriat  cu Poliția Națională a Republicii Federale Germania.

Cursul a fost susținută de trei experți din cadrul Ministerului de Interne din Landul Baden-Wurttemberg al Republicii Federale Germania.

Sesiunile – cheie ale cursului au cuprins teme precum  îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare ale poliţiştilor desemnaţi şi, implicit, creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor publice furnizate comunităţii.

De asemenea, pe durata modulului au fost puse în discuție principiile și utilizarea așa numitelor echipe anticonflict, precum și dezvoltarea unui plan strategic pentru prezentarea unui concept de formare a echipelor de comunicare tactică, care vor contribui la dezvoltarea capacităţilor profesionale ale polițiștilor.