O femeie italiancă, care în mod repetat își vorbea de rău fostul soț în fața copiilor lor, este  obligată să plătească 30.000 de euro drept compensație pentru fostul ei soț. Hotărârea luată de un tribunal din Roma se pare că este fără precedent, dar poate fi interpretată ca un semnal de alarmă pentru orice părinte, care în caz de separare sau divorț, încearcă să denigreze imaginea fostului soț/fostei soții, scopul fiind de a-i răni.

Instanța de Dreptul familiei din Roma a decis că femeia, care în loc să își protejeze copiii și să se ocupe de o educație corespunzătoare pentru aceștia, își „dedica” timpul criticând-și și umilindu-și fostul soț prin cuvinte jignitoare, scrie portatlul avocatura.com.

Curtea a dispus nu numai amenda de 30.000 de euro, ci a permis tatălui copiilor să îi viziteze constant, mai ales săptămânal și în timpul vacanțelor.

Chiara Ingenito, un avocat care nu a fost implicat în acest caz, dar este expert în Dreptul familiei, a spus că această hotărâre este nemaiîntâlnită. „Este o sentință istorică. În conformitate cu legislația italiană, o instanță poate interveni în astfel de cazuri cu sancțiuni. Este pentru prima oară când a fost aplicată o astfel de hotărâre”, susține avocatul.