Tranzacție notabilă pe piața comunicațiilor din Republica Moldova! Orange Moldova a intrat în posesia a 100% din capitalul social al companiei Sun Communications, operatorul de cablu TV lider din Republica Moldova.

După cum informează 24h.MD, cu referire la un comunicat de presă al Orange, un acord de achiziționare, în acest sens, a fost semnat pe 29 iunie 2016.

Potrivit Orange, achiziţionarea Sun Communications îi va permite să pregătească piața pentru evoluţia spre convergență.

„Ambiția Grupului Orange este de a-şi consolida poziția de operator convergent lider în Europa, care furnizează Internet în bandă largă, servicii de voce pentru mobil şi fix, precum şi servicii TV cu plată, scrie mold-street.com.

Achiziţia Sun Communications în Moldova de către Orange este parte a acestei strategii”, se arată într-un comunicat al grupului.

Tranzacţia va permite Orange să intre pe piaţa serviciilor fixe şi de televiziune cu plată şi să ofere clienţilor servicii noi şi inovative, în particular servicii şi oferte convergente ce cuprind servicii fixe, mobile şi TV cu plată.

În acealşi timp, finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea din partea Consiliului Concurenţei.

Orange Moldova, cel mai mare operator mobil din ţară, este controlat de grupul francez Orange (95%) şi IFC (5%) a preluat în anul 2008 compania Telemedia Grup SRL, unul dintre principalii furnizori de Internet în acea perioadă. Compania însă nu a reuşit să devină un concurent pentru primele două de pe acest segment: Moldtelecom şi Starnet, iar cota de piaţă a scăzut de la 20% în 2006 la 7% în 2008 şi la 3% în 2014.