Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat un lot de băuturi alcoolice cu semne evidente de contrafacere la o gheretă comercială din comuna Stăuceni.

La solicitarea poliţiştilor de a prezenta actele ce ar demonstra provenienţa sau calitatea băuturilor, vânzătoarea nu le avea. Totodată aceasta a fost suprinsă de ofiţeri, în momentul când comercializa băuturile după orele 22:00.

De la faţa locului au fost ridicate 65 de sticle cu băuturi alcoolice, fiind depozitate până la decizia instanţei de judecată. De asemenea nu este exclus să fie efectuată şi o expertiză a băuturilor privind calitatea, şi dacă erau să pună în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

Vânzătoarea riscă să fie sancţionată cu amendă în mărime de până la 1 800 lei, pentru încălcarea regulilor de comercializare cu amănuntul a băuturilor alcoolice, iar proprietarul riscă să achite o  amendă de până la 6 000 lei cu  privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an.