Benzile de circulaţie din Chişinău vor deveni mai înguste. Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat drumarilor să treacă de la sistemul sovietic de marcaje la cel european, pe care îl aplică majoritatea statelor, transmite IPN.

Edilul a menţionat că sistemul european de marcaje presupune că banda de circulaţie ar urma să aibă o lăţime de aproximativ 2,5 metri şi nu 3,5-4 metri cum prevede sistemul sovietic, de care se ghidează în prezent drumarii.

Potrivit primarului, îngustarea benzilor va permite fluidizarea traficului şi disciplinarea şoferilor. Totodată, Dorin Chirtoacă a solicitat să fie urgentată propunerea de modificare a legislaţiei, astfel încât automobilele parcate neregulamentar să poată fi ridicate de către serviciile specializate, întrucât parcările neregulamentare îngreunează traficul considerabil.

Primarul a mai solicitat serviciilor responsabile să verifice şi să repare iluminatul de pe străzi, acolo unde există probleme. Prioritar trebuie asigurate cu lumină trecerile pentru pietoni.