Șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru PÎNZARI, a participat astăzi, 30 noiembrie 2016, la Discuția publică cu genericul “10 Ani Uniți împotriva Violenței”, organizată în cadrul Campaniei Naționale “16 Zile de Activism împotriva violenței în bază de gen”.

Evenimentul a avut loc în incinta Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, scopul acestuia fiind  prevenirea și combaterea violenței pe criterii de gen prin creșterea gradului de conștientizare a diferitor tipuri de violență și aplicarea mecanismelor disponibile de prevenire și combatere la nivel comunitar, regional și național.

În cadrul întrunirii, au fost abordate subiecte cu privire la eforturile naționale de prevenire și combatere a violenței în familie și față de femei, realizări și perspective în acest domeniu, precum și rolul societății civile în prevenirea și combaterea violenței.

Discuția publică a debutat cu un cuvînt de salut din partea Vicepresedintelui Parlamentului RM, Liliana PALIHOVICI, Ambasadoarei Suediei în RM, Signe BURGSTALLER și a Coordonatoarei Rezidente a ONU și reprezentanta permanentă PNUD în Moldova, Dafina GERCHEVA.

În cadrul discuțiilor, șeful IGP a adus sincere mulțumiri organizațiilor neguvernamentale din țară, care și-au fortificat eforturile prin susținerea Poliției în acordarea asistenței necesare victimelor violenței în familie.

În alocațiunea sa, șeful IGP, Alexandru PÎNZARI, a menționat că, Poliția sprijină angajamentul de promovare a valorilor familiei în cadrul societății, prin lansarea anumitor evenimente de informare și sensibilizare a comunității, iar angajații Inspectoratelor de Poliție din țară vor informa cetățenii prin intermediul pliantelor și broșurilor informative despre recomandările privind măsurile de siguranță și protecția necesară, care trebuie întreprinse de cetățeni pentru prevenirea victimizării.

La finele discursului, șeful IGP, a menționat că este de datoria noastră, a tuturor, să creăm un viitor în care comunitatea să fie în siguranță iar drepturile și securitatea cetățenilor să fie o prioritate.

Menționăm că, Campania “16 zile de acțiuni împotriva violenței în bază de gen” își va încheia activitatea la 10 decembrie curent, însă Poliția și partenerii vor realiza pe parcursul întregului an, măsuri și activități privind prevenirea și combaterea acestui flagel.