Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în calitate de vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei (CORLEAP), a întreprins  o vizită de monitorizare în Elveția, în perioada 23-25 ianuarie 2017.

Primarul capitalei a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai autorităților locale și regionale din orașele Bern, Zurich și Oetwil an der Limmat, precum și cu administrația Cantoanelor Zurich și Jura.

În cadrul vizitei în Elveția, reprezentanții CORLEAP au examinat situația privind democrația locală și regională din perspectiva prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale, ratificată de către acest stat în anul 2005.

Delegația CORLEAP avea programate o serie de alte întrevederi și cu reprezentanți ai Parlamentului Elveției, ai Departamentelor Federale de Justiție și Poliție, Afaceri Interne, Mediu, Transporturi, Energie și Comunicațiilor, precum și reprezentanți ai Departamentului Federal de Finanțe. Rezultatele vizitei de monitorizare vor fi publicate în cadrul unui raport, care va fi prezentat la cea de-a 32-a Sesiune a CORLEAP, în perioada 28-30 martie 2017.