Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu, președinte al Festivalului Internaţional de Film Documentar CRONOGRAF a fost ales ieri în funcția de președinte al Uniunii Cineaștilor din Moldova, la cel de-al XII-lea Congres al UCM, relatează MOLDPRES.

El a fost propus de către fostul președinte al UCM, Sergiu Prodan, care s-a aflat în fruntea acestei organizații din 2013. La funcția de președinte au fost trei candidaturi: Virgil Mărgineanu, Boris  Bechet și Nicolae Scorpan. Acesta din urmă și-a retras candidatura. Virgil Mărgineanu a acumulat 87 de voturi din cei 121 de membri ai UCM prezenți în sală.

Solicitat de MOLDPRES, noul președinte al Uniunii Cineaștilor a  menționat că va depune toate eforturile ca să facă o uniune prietenoasă, care să lucreze pentru dezvoltarea cinematografiei în R. Moldova.

”Vreau să avem o organizație unită, care să dorească să facem film, să inițiem diverse proiecte pentru a atrage fonduri europene pentru producția cinematografică. Vom elabora și un site, ca lumea să ne cunoască și să vadă ceea ce ne propunem să realizăm în continuare”, a precizat Virgil Mărgineanu.