Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a avut o întrevedere cu reprezentanții unora dintre cele mai mari companii importatoare de climatizoare în cadrul căreia s-au purtat discuții pe baza mai multor subiecte ce vizează impedimentele care periclitează activitatea agenților economici care comercializează sisteme pentru condiționarea aerului.

Vitalie Vrabie a declarat că Serviciul Vamal face tot posibilul pentru a contracara orice evaziune fiscală.

„Serviciul Vamal utilizează toate instrumentele de care dispune pentru asigurarea unei concurențe loiale în rândul antreprenorilor și respectiv, ameliorarea climatului investițional. În acest sens, mizăm pe dezvoltarea comunicării cu mediul de afaceri, astfel încât să ne conjugăm eforturile în contracararea oricăror tipuri de evaziuni care afectează activitățile comerciale echitabile”, a declarat Vitalie Vrabie.

Printre cele mai frecvente impedimente se numără schemele de evaziune la importul echipamentelor date, inclusiv prin diminuarea valorii acestora, astfel încât să se încadreze în limita cuantumului neimpozabil de 3 sute de euro.

În acest context, Directorul General al Vămii a dispus pentru o examinare exhaustivă a acestui fenomen și respectiv, înaintarea unor soluții viabile de ameliorare a situației expuse. Totodată, Vitalie Vrabie le-a solicitat agenților economici vizați o eficientizare a colaborării instituite, în special, prin furnizarea informațiilor cu tangență la cazurile examinate.

La rândul lor, agenții economici prezenți au apreciat demersurile Serviciului Vamal privind soluționarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri, precum și receptivitatea manifestată în raport cu aceștia.