Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova, Paivi Pohjanheimo. Dialogul purtat a vizat realizările obţinute în cadrul cooperării moldo-finlandeze şi posibilităţile de aprofundare a relaţiilor bilaterale.

Şeful Cabinetului de miniştri a apreciat în mod deosebit deschiderea autorităţilor de la Helsinki pentru intensificarea dialogul politic bilateral cu Republica Moldova şi a mulţumit pentru asistenţa tehnică oferită de Finlanda prin intermediul Fondului pentru Cooperare Locală. De asemenea, Pavel Filip a exprimat interesul pentru organizarea întrevederilor la nivelul conducerii statului, dar şi pentru intensificarea colaborării în cadrul organizaţiilor internaţionale.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Finlanda în Republica Moldova, a încurajat Guvernul de la Chişinău să continue implementarea agendei de reforme prioritare şi să avanseze pe calea integrării europene. Totodată, Paivi Pohjanheimo a vorbit despre deschiderea Republicii Finlanda de a oferi asistenţă şi expertiză pentru autorităţile Republicii Moldova în domenii precum serviciul vamal şi lupta anticorupţie.

Oficialii au avut un schimb de opinii privind relaţiile comercial-economice între cele două state, sporirea volumului de investiţii a companiilor finlandeze în economia Republicii Moldova, precum şi soluţionarea problemei transnistrene.