Daniel Ioniță, Ambasadorul României la Chișinău, a vorbit într-un interviu pentru DW Moldova despre realizarea planurilor privind gazoductul Iași-Ungheni. Potrivit lui, în acest an va fi finalizat proiectul tehnic privind construcția extensiei Ungheni-Chișinău a gazoductului Iași-Ungheni.

„Proiectul este încadrat în niște parametri foarte clari de dezvoltare. Probabil, în următoarele luni va fi finalizat și proiectul tehnic. Au fost practic găsite surse potențiale de finanțare și găsiți partenerii de dezvoltare, au fost semnate niște contracte de colaborare între entitățile de pe ambele maluri, care sunt responsabile de studiile de fezabilitate.

Au fost reuniunile de lucru pe probleme energetice, care au stabilit care sunt pașii următori și încadrarea acestora într-un calendar. În prima parte a acestui an proiectul tehnic al extensiei Ungheni-Chișinău va fi finalizat, urmând după aceea să fie finalizată etapa următoare, care presupune construcția propriu-zisă”, declară acesta în interviu

Proiectul urmează să fie finalizat în 2018, iar la începutul lui 2019 dat în exploatare.