Trei cetăţeni străini cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 40 ani au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, fiind bănuiţi de comiterea a două furturi din automobile, de unde au sustras bani în sumă totală de 86 800 lei.

Aceştia au fost capturaţi în momentul când intenţionau să traverseze frontiera, de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Centru, angajaţi ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău în colaborare cu INI al IGP.

Bănuiţii ar fi acţionat în seara de 4 februarie curent, când potenţiala victimă, în vârstă de 41 ani, a parcat automobilul în preajma unui centru comercial. Astfel unul dintre indivizi l-ar fi urmărit, iar ceilalţi doi i-ar fi spart o roată.

Când a revenit proprietarul, a observat pana de cauciuc şi a  recurs la montarea roţii de rezervă. Între timp unul dintre bănuiţi s-ar fi apropiat neobservat de automobil, a deschis portiera şi a sustras geanta victimei.

După aceeaşi metodă criminală, bănuiţii ar fi sustras borseta cu bani a unui bărbat în vârstă de 67 ani, în timp ce instala roata de rezervă la automobil. Incidentul a avut loc la intersecţia străzilor V. Micle cu Vl. Pîrcalab, în dimineaţa zilei de 6 februarie curent.

Deocamdată bănuiţii au predat poliţiştilor doar o parte din sumele de bani sustrase, celelalte fiind deja cheltuite.

Indivizii se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sunt cercetaţi penal. Ei riscă amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau  închisoare de pînă la 4 ani.

VIDEO