Compania austriacă Gebauer&Griller din Austria intenționează să-și extindă investițiile în Republica Moldova și să deschidă o nouă fabrică de producere a cablajelor electrice în Zona Economică Liberă Bălți, informează 24h.MD.

Potrivit directorului executiv al companiei Gebauer&Griller, Eva Schinkinger, valoarea investiţiilor va atinge cifra de 10 milioane de euro. Totodată, chiar de la prima etapă, urmează să fie deschise locuri de muncă pentru 400 de angajaţi, iar, ulterior, numărul acestora ar putea creşte până la 1.000 de persoane.

Menționăm că ieri, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu reprezentanții Gebauer&Griller, salutând intenţia companiei austriece de a-şi extinde investiţiile în Republica Moldova.

„Investiţiile reprezintă unul dintre cei trei piloni de bază ai dezvoltării economice a ţării, de rând cu supremaţia legii şi măsurile anticorupţie”, a spus Pavel Filip.

Şeful Executivului a confirmat sprijinul pentru facilitarea investițiilor străine, menţionând că aceasta este o prioritate a Guvernului şi a dat asigurări că autorităţile vor sprijini noul proiect investiţional, deoarece, pe lângă impulsionarea sectorului industrial, acesta prevede şi crearea locurilor de muncă.

Interlocutorii au discutat mai multe aspecte privind dezvoltarea economică a Republicii Moldova, în special despre măsurile întreprinse de Guvern în vederea îmbunătăţirii climatului investiţional.

Compania Gebauer&Griller activează în Republica Moldova din anul 2013, fiind printre cei mai importanţi producători de cablu și cablaje pentru industria auto pe piaţa internaţională. În prezent, aceasta numără peste 3200 angajați, iar cifra anuală de afaceri depășește suma de 425 milioane de euro.