Azi se împlinesc 10 ani de la semnarea tratatului strategic dintre Republica Moldova și România. Cu acest prilej, premierul Ion Chicu le-a mulțumit vecinilor pentru suportul acordat în ultimii ani și a spus că țara noastră va face tot ce este posibil pentru a continua acest parteneriat. Declarațiile au fost făcute după ședința săptămânală cu șeful statului, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

„Am avut o evoluție bună a relațiile dintre Republica Moldova și România. Am beneficiat de suportul României în calea noastră spre UE. Republica Moldova a beneficiat și de alte tipuri de suport, inclusiv acele resurse importante orientate spre reparația grădinițelor. Suntem bucuroși de faptul cum a evoluat acest parteneriat și suntem gata să îl continuăm. Moldova va continua să depună efort pentru consolidarea acestui parteneriat strategic”, a declarat premierul.

Precizăm că la 27 aprilie 2010, a fost semnat Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.