Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au depistat nereguli în activitatea unui agent economic, specializat în comercializarea îmbrăcămintei sport cu semne evidente de falsificare a unor branduri internaţionale. Proprietara magazinului în vârstă de 35 ani, n-a prezentat poliţiştilor actele şi certificatele de calitate ce ar demonstra originea mărfurilor. Astfel, mărfurile în valoare de peste 113 000 lei au fost ridicate şi stocate în depozit până la decizia instanţei de judecată.

Tot în vizorul poliţiştilor a nimerit un bărbat de 33 ani, care îşi desfăşura activitatea de antreprenor, comercializând încălţăminte sport cu folosirea ilegală a mărcilor renumite internaţionale. Poliţiştii au constatat că, mărfurile erau comercializate în lipsa actelor de provenienţă şi alte documente obligatorii. Respectiv toate perechile de încălţăminte în valoare de 16 000 lei au fost ridicate până la adoptarea deciziei judecătoreşti.

Totodată poliţiştii sectorului Buiucani ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au identificat un individ, care comercializa băuturi alcoolice contrafăcute prin intermediul reţelelor de socializare. În urma măsurilor speciale de investigaţii întreprinse bărbatul a fost reţinut, în momentul când inenţiona să vândă în lipsa actelor de origine şi calitate peste 50 de sticle cu vin spumant, în valoare de circa 4 670 lei, cu semne evidente de falsificare a timbrelor de acciz. Băuturile erau camuflate în portbagajul automobilului, fiind stopat pe strada Calea Ieşilor din sectorului Buiucani.

Iar un individ în vârstă de 20 ani, originar din raionul Calaraşi, a fost surprins de poliţişti, comercializând băuturi alcoolice din automobil. În urma cercetărilor s-a constatat că, acesta nu deţinea actele necesare de comerţ şi de provenienţă a băuturilor, cu semne evidente de falsificare. La faţa locului au fost numărate şi ridicate 302 sticle cu băuturi alcoolice tari în valoare de aproximativ 13 000 lei.

În toate cazurile au fost iniţiate procese contravenţionale iar suspecţii riscă amenzi de 3 000 lei şi confiscarea mărfurilor ridicate de către instanţele de judecată.