Deputați din Parlamentul European au remarcat ieri seară faptul că dacă Bruxellesul nu ajută Republica Moldova, aceasta riscă să ajungă să fie controlată de Moscova. O astfel de opinie a avut și eruoparlamentarul român Marian-Jean Marinescu, care a menționat că „vocile europene trebuie asculate”.

„Republica Moldova este foarte importantă geopolitic. În ultima vreme guvernele Moldovei au făcut eforturi de apropiere. Este de datoria noastră să încurajăm vocile proeuropene. Este adevărat că există riscuri când se acordă un ajutor financiar unui stat care are probleme. Dar vocile europene trebuiesc ajutate, altfel câștigă vocile ruse”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Menționăm că ieri seara, în Parlamentul European mai multe voci au răsunat în favoarea susținerii financiare UE pentru Republica Moldova. Chestiunea privind acordarea sprijinului financiar de 100 de milioane de euro a fost una din cele mai dezbătute în ședința de marți a Parlamnentului European. În pofida mai multor critici, majoritatrea vorbitorilor au menționat necesitatea continuării susținerii acesteia, inclusiv pentru că în caz contrar ar reveni în totalitate în sfera de influență a Rusiei.