Nutriţionistul Mihaela Bilic ne spune cum putem scăpa de kilogramele nedorite renunţând doar la un singur aliment: „Nimic nu se compară cu mâncarea gătită când vine vorba de preparate echilibrate şi sănătoase. Orice ai mânca gata ambalat dintr-un pachet sau orice pui la repezeală pe pâine din frigider are volum mic şi multe calorii”, scrie one.ro.

„Orice poti mânca rece în picioare, în maşină sau în canapea la televizor îngraşă mai tare decât o farfurie de ciorbă sau de tocaniţă. Pentru cei care vor să slăbească există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncare care trebuie gătită/încălzită/măncată cu tacâmuri”, spune nutriţionistul.
Totuşi, şi gătitul poate fi o capcană, susţine Bilic, dacă nu suntem atenţi la cantitatea de ulei folosită, mai ales că în gastronomia românească orice reţetă începe cu „se pune ulei în cratiţă”.
Orice mâncare cu legume poate deveni bomba calorică în funcție de cat ulei conține, nu e nevoie să fie şniţel, chiftele sau peşte prăjit ca sa ne îngrăsăm, o facem și cu un ghiveci care are ulei.
Vă provoc la o încercare: renunţaţi o lună la sticla de ulei de gătit și descoperiţi ce gust are mâncarea fără el. Lăsași doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veţi slăbi, vă promit!”