Maia Sandu este candidatul comun al partidelor politice: PAS, PPDA, și PLDM în alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016. Anunțul a fost făcut de către aceasta în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi.

„Desemnarea candidatului comun este cel mai fierbinte subiect al campaniei în ultimile zile. În luna august, împreună cu cele trei partide am decis să mergem în comun cu un singur candidat. Un singur candidat are cele mai mare șanse să acceadă în turul II și să-l învingă pe liderul socialiștilor, Igor Dodon. Am primit rezultatele pentru al doilea sondaj, finanțat de Fundația Konrad Adenauer, care arată că eu voi acumula cele mai multe voturi în primul tur și am celele mai multe șanse de a învinge candidatul socialiștilor”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit ultimului sondaj IRI, Maia Sandu și Andrei Năstase au fost obținut procentaj egal – câte 13% fiecare. Același sondaj arăta că, în turul doi al alegerilor prezidențiale Maia Sandu ar obține 11%, în timp ce Andrei Năstase ar obține 7%.