Omul lui Renato Usatîi, Valeriu Malarciuc a fost reținut după ce ar fi încercat să ia o mărturie falsă de la killerul Vitalie Proca în favoarea liderului Partidului Nostru. Contra unei sume de bani, acesta ar fi trebuit să nege faptul că Usatîi l-a angajat pentru a-l lichida pe omul de afaceri, Gherman Gorbunțov.

Malarciuc a fost retinut în acest weekend de procurorii moldoveni împreună cu colaboratorii IGP. Acțiunea a avut loc în România, la locul de detenție a lui Proca, iar cel care a făcut operațiunea a revenit în Republica Moldova pentru a finaliza acțiunea. Potrivit surselor portalului deschide.md, Valeriu Malarciuc și-a recunoscut fapta. De asemenea, procurorii au identificat și alte persoane prin care Renato Usatîi ar fi pus la cale aceasta înscenare.

Despre misiunea lui Malarciuc, a vorbit și Gorbuntov în interviul acordat zilele acestea bloggherului Veaceslav Balacci. Gorbuntov a declarat că el este cel care a alertat autoritățile cu privire la această înscenare și l-a asigurat atunci pe Usatâi că nu îi va reuși aceasta operațiune.

Tot zilele trecute în Moldova au venit mai multi anchetatori, care se pare că au participat la audierea lui Gorbunțov și au făcut schimb de informații cu anchetatorii englezi pe marginea acestui caz. De altfel, informația este confirmată de o poză publicată astăzi de bloggerul Balacci.

poza-2

Tot acest scenariu ar fi fost pus la punct pentru încercarea lui Renato Usatii de a se salva. De altfel, de mai bine de o luna liderul Partidului Nostru a plecat din țară și nu a mai revenit.

Amintim că în 2012, Gherman Gorbunțov a fost împușcat cu 7 gloanțe în timp ce intra într-un bloc din Londra, în care locuia. Ulterior s-a stabilit că făptașul era Vitalie Proca. Puțin mai târziu, Gorbunțov a oferit un prim interviu la acest subiect în care a spus că comandatarul morții lui este Renato Usatîi.

Mai târziu,Usatîi a scris un denunț la Procuratura Republicii Moldova prin care spunea că de fapt și el ar fi fost ținta unui asasinat. În baza denunțul său, a fost pornit un dosar penal.