În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

– o persoană a încălcat frontiera de stat;
– șase persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– o tentativă de traversare a frontieri în baza actelor de călătorie false;
– patru cetățeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– patru persoane aflate în conflict cu legea au fost reținute la frontieră, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale;
-nouă conducători auto au încălcat regulile de exploatare a autovehiculelor.

În Uniunea Europeană au fost neautorizați patru moldoveni, potrivit raportului Poliției de Frontieră.

Potrivit datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, fluxul de persoane a constitui 53 180 traversări persoane, dintre care 23 756 înregistrate pe sensul de intrare în R. Moldova și 11 677 traversări mijloace de transport.

Din data de 7 aprilie 2017, reprezentanții Poliției de Frontieră Române realizează verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt va condiționa creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.