Vizitatorii celor peste 800 de biblioteci incluse în reţeaua „Novateca” vor avea posibilitatea să descarce gratuit cărţi în formatelectronic pe tablete sau telefoane mobile. Proiectul „e-Raftul tău” a fost lansat astăzi de Programul „Novateca” în parteneriat cu Compania „Bestseller” la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din Chişinău.

În cadrul evenimentului, directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, a menţionat că această iniţiativă este un exemplu excelent de îmbinare a funcţiilor tradiţionale ale bibliotecii cu tehnologii moderne şi noi abordări. „Posterul e-Raft va extinde accesul publicului la literatură şi va contribui la răspîndirea utilizării instrumentelor moderne”, a precizat Evan Tracz.
Preşedintele Companiei „Bestseller”, Ion Bargan a afirmat că posterul e–Raftul tău va fi transmis  în scurt timp la peste 800 de biblioteci publice, astfel ca vizitatorii să poată  descărca cărţile dorite şi citi în timpul liber. Potrivit sursei citate, utilizatorii vor descărca cărţi pe dispozitive electronice, folosind codurile QR afişate pe posterele e-Raft. Astfel, cititorii vor avea acces gratuit şi aproape instant la o colecţie largă de cărţi.
„Tînăra generaţie nu citeşte mai puţin decît generaţiile precedente. S-a schimbat doar modul de a citi. Acum, practic fiecare adolescent are unsmartphone, cu ajutorul căruia comunică cu prietenii, ascultă muzică şi citeşte cărţi. Posterul e-Raftul tău pune la dispoziţie cărţi din literatura universală, care se studiază în şcoli, precum şi cărţi care au devenit bestsellere în R. Moldova şi România”, a precizat Ion Bargan.
La sfîrşitul manifestării, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din Moldova, Mariana Harjevschi, le-a demonstrat cititorilor cum pot descărca aceste cărţi de pe posterul respectiv.
Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul campaniei naţionale „Ne vedem la bibliotecă”, care îşi propune să informeze publicul despre faptul că bibliotecile din R. Moldova devin adevărate centre comunitare, unde fiecare, indiferent de vîrstă şi ocupaţie, poate beneficia de servicii moderne şi activităţi interactive. Campania se desfăşoară în perioada septembrie-noiembrie 2016, în cele peste 800 de biblioteci publice din reţeaua „Novateca”.