Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău pe parcursul a 24 de ore au intervenit la documentarea a 42 accidente rutiere soldate cu pagube materiale şi 13 persoane traumatizate, dintre care 8 accidente rutiere produse cu autori necunoscuţi. Este de menţionat că, poliţiştii au identificat 12 şoferi implicaţi anterior în accidente rutiere, care după imapct au fugit  de la locul faptei. Aceştia urmează a fi privaţi de dreptul de  conduce mijloace de transport pe un termen de a 2 ani până la 3 ani.

Un biciclist în vârstă de 42 ani, deplasându-se pe strada Meşterul Manole, în jurul orei 07.20, s-a tamponat într-un automobil de model Dacia, care era parcat pe marginea carosabilului. În urma impactului biciclistul s-a ales cu comoţie cerebrală.

La ora 11.45, un tânăr de 24 ani conducând automobilul de model Şkoda Octavia, a tamponat un bărbat în vârstă de 65 ani, în timp ce traversa regulamentar strada. În urma impactului pietonul s-a ales cu trauma, fiind transportat la spital.

La intersecţia străzilor V. Alecsandri cu Gr. Ureche, în jurul orei 14.00, un şofer de 24 ani conducând automobilul Mazda, s-a tamponat violent cu un microbuz de rută naţională, condus de un bărbat în vârstă de 38 ani, fiind proiectaţi într-un automobil de model Nissan X-Trail, condus de un bărbat de 50 ani. În urma coliziunii au avut de pătimit şoferul microbuzului şi nouă pasageri, cu vârstele cuprinse între un an de zile şi 69 ani.

Ora 14.45, la intersecţia străzii Izmail cu bd. Cantemir, şoferul microbuzului de pe ruta 174 a frânat brusc şi a comis căderea unui pasager, în vârstă de 18 ani, originar din raionul Anenii-Noi. Tânărul s-a ales cu leziuni corporale în regiunea capului.

În toate cazurile au fost iniţiate procese penale, iar în dependenţă de rezultatele expertizelor medico-legale, privind gravitatea leziunilor provocate victimelor, şoferii vinoveţi riscă să fie cercetaţi penale.