O femeie de 88 de ani din Marea Britanie urmează să se căsătorească cu un om al străzii pe care l-a cunoscut în urmă cu 40 de ani, când l-a găsit căutând în gunoi după mâncare. Ea a început să-i lase zilnic mâncare lângă tomberon și între ei s-a legat o frumoasă prietenie, care mai târziu s-a transformat într-o poveste dragoste incredibilă.

Joan Neininger a povestit pentru The Guardian că l-a cunoscut pe Ken Selway, în timp ce acesta căuta după mâncare în cosul de gunoi de lângă anticariatul la care lucra ea din Gloucester, în urmă cu patru decenii, scrie libertatea.ro.

Pentru că îi era milă de el, a început să-i lase zilnic sandvișuri lângă gunoi și astfel între ei s-a legat o frumoasă prietenie. Joan nu îi oferea bani, dar îl invita să ia o masă caldă în casa ei,  alături de ea și soțul ei de la acea vreme, Norman, care s-a împrietenit foarte repede cu Ken, și deveniseră ca frații.

Între timp, femeia a rămas văduvă și acum locuiește la un azil de bătrâni, unde fusese internat și Ken, după ce medicii au descoperit că suferă de schizofrenie, boală pe care a dezvoltată-o după toate greutățile și șocurile pe care le-a îndurat în viața lui.

Cei doi și-au continuat prietenia, care acum s-a transformat într-o poveste de dragoste, Ken spunând că Joan i-a salvat viața și dacă nu ar fi întâlnit-o pe ea, probabil, acum nici nu ar mai fi fost în viață. „Când am cunoscut-o pe Joan dormeam pe străzi și voiam să mă sinucid. Probabil nu aș mai fi fost aici, dacă ea nu mi-ar fi lăsat acele sandvișuri în gunoi. Este o persoană foarte bună. Ea mi-a salvat viața”, a spus bărbatul.

Deși amândoi au peste 80 de ani acum, ei au decis să se căsătoarească luna viitoare.