Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, a menționat, într-o postare pe Facebook, care ar fi motivele care ar sta în spatele protestelor de mâine, în cazul fiecărei formațiuni ce a anunțat că va participa la manifestația planificată în PMAN, cu începere de la ora 11.00.

„Cine și pentru ce protestează mâine:

– PAS pentru a lua de la Platforma DA, PDM și unioniști mandatele de deputați în Parlament;

– Platforma DA ca să-și apere mandatele de deputați și să nu le cedeze PAS;

– PDM ca să nu pornească procuratura dosare împotriva liderilor de partid (că pierd mandatele ei sunt siguri);

– Usatîî pentru a intra în Parlament, pentru că la Bălți nu mai are ce căuta, pentru imunitate, ca să nu fie arestat de Interpol, și pentru pașaport diplomatic, ca să călătorească fără probleme până la Baden-Baden;

– Candu nu protestează, el este în Cehia și se simte bine acolo;

Ceilalți – pentru Covid.

Mă întreb: unde este interesul Moldovei?”, a menționat liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Parlament, Corneliu Furculiță, pe pagina sa de Facebook.

Ieri, președinta aleasă, Maia Sandu, s-a adresat către cetățeni, precizând că duminică oamenii vor ieși în PMAN pentru a stopa tentativa de uzurpare a puterii, după ce la 3 decembrie, Parlamentul a votat cu ajutorul PSRM-Șor mai multe legi antipopulare, printre care și trecerea SIS în subordinea Parlamentului. Mai mult, președinta aleasă a îndemnat cetățenii să vină la protest echipați cu mască de protecție și îi roagă să păstreze distanța fizică, drept măsuri anti-Covid.

Totodată, președintele în funcție, Igor Dodon, a venit cu un apel către Maia Sandu, îndemnând-o să nu scoată oameni în stradă, în pandemie.

Astăzi, liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, și cel al Pro-Moldova, Andrian Candu, au anunțat că se alătură protestului ce urmează să aibă loc mâine. Aceștia au îndemnat membrii și simpatizanții formațiunilor pe care le conduc să vină la manifestare, dar să poarte măști și să respecte distanța socială, în contextul epidemiei Covid-19.