Șeful Serviciului protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, Vitalie Moisei, alături de comisarul-șef din cadrul Direcției Generale Anticorupție a MAI al României, Daniel Moldoveanu și reprezentanta Institutului de Studii pentru Ordine publică din România, Viorela Bucur, a lansat Proiectul pilot „Etică și integritate organizațională în cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, transmite 24h.MD.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul a fost lansat în contextul prevenirii actelor de corupţie şi a celor conexe corupţiei, a faptelor de comportament corupţional săvârșite de către angajații autorităților administrative și instituțiilor din subordinea MAI, precum și promovării conceptului „Toleranța zero față de corupție”.

Acest proiect pilot este desfășurat de comun cu Centrul Național Anticorupție al Republicii Moldova și cu suportul direct din partea partenerilor din România: Direcția Generală Anticorupție și Institutul de Studii pentru Ordinea Publică.

Astfel, în cadrul proiectului, întru împărtășirea experiențelor din domeniu, cu suportul Direcției Generale Anticorupție va fi desfășurat un proces de identificare și descriere a problemelor existente în cadrul MAI.

De asemenea, proiectul prevede mai multe stagii de instruire privind „Etica și integritatea organizațională” prevăzute pentru angajații MAI aflaţi la început de carieră, cu scopul de a a le cultiva cunoştinţe şi abilităţi necesare dezvoltării unui comportament etic şi integru în asigurarea aplicării legii.

Un alt obiectiv al proiectului vizează perfecționarea managerilor în promovarea valorilor etice în cadrul MAI. În acest context, va fi organizat și desfășurat un stagiu de perfecționare pentru managerii structurilor în care au fost repartizați absolvenți ai Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI.

Pe tot parcursul zilei de astăzi, la sediul MAI, se va desfășura primul stagiu/seminar prevăzut pentru angajații MAI aflaţi la început de carieră, în cadrul căruia vor fi abordate tematicile din proiect.