Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-bulgare, pe 5 februarie 2017, miniştrii afacerilor externe ai Republicii Moldova şi Republicii Bulgaria au făcut un schimb de mesaje de felicitare, se arată într-un comunicat al MAEIE Moldova.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti, Andrei Galbur a menţionat că în cei 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice, Republica Moldova şi Republica Bulgaria au împărtăşit o prietenie profundă bazată pe respectul mutual dintre popoarele noastre, care continua să fie consolidată prin diversitatea contactelor politice la toate nivelurile şi cooperarea pe multiple planuri, în special în domeniul integrării europene a Republicii Moldova.

La rândul său, omologul bulgar Daniel Mitov a evidenţiat caracterul avansat al relaţiilor moldo-bulgare, menționând multiplele oportunităţi care s-au deschis pentru ambele state în urma semnării de către Republica Moldova a Acordului de Asociere cu UE şi disponibilitatea Bulgariei de a împărtăşi ţării noastre experienţa sa în calitate de ţară membră a Uniunii Europene. Şeful diplomaţiei bulgare a subliniat rolul comunităţii bulgare, care timp de secole trăieşte pe teritoriul ţării noastre şi contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-bulgare, la Chișinău a avut loc lansarea oficială a timbrului, ștampilei cu obliterare specială şi a plicului emise cu acest prilej de Poşta Moldovei.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Bulgaria la 5 februarie 1992.