Liderul PSRM, Igor Dodon, a venit cu declarații publice prin care a anunțat că a câștigat alegerile prezidențiale.

Acesta a declarat că îi respectă pe cei care au votat pentru el, dar și pe cei care au susținut-o pe oponența sa, dar va fi președintele tuturor: „Eu vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor Republicii Moldova care mi-au încredințat votul lor și viitorul acestei țări. Eu înțeleg, credeți-mă, foarte bine responsabilitatea ce-mi revine începând cu ziua de astăzi. Înțeleg că nu va fi simplu, dar eu vă promit că voi fi președintele tuturor, și celor care se consideră de dreapta și de stânga, și celor care vor în UE, și celor care vor în Rusia. Vă promit că voi fi un președinte al tuturor”.

Totodată, Igor Dodon a felicitat-o pe Maia Sandu pentru desfășurarea unei campanii electorale puternice, dar și un rezultat bun.

„Doamna Sandu eu vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bune. Vreau să vă mulțumesc pentru o campanie electorală dură, dar bună. Dar acum, vă rog foarte mult, haideți să calmăm spiritele. Noi nu avem nevoie acum de ură în societate. Cei care ați votat-o pe Maia Sandu, eu o să iau în calcul toate dorințele Dvs., tot pentru ce pledați Dvs., tot în ce credeți Dvs., dar haideți să liniștim spiritele. Haideți să recunoaștem, diferența este destul de mare. Ieșiți vă rog cu un mesaj foarte clar. Cred că lucrul acesta va fi apreciat de toți. Sunt gata să ne întâlnim și mâine, să vedem cum procedăm mai departe. Dar nu trebuie societatea divizată”.