În perioada 10-11 noiembrie 2016, Secretarul de Stat, Mihail Beregoi, participă la conferința dedicată problemei migrației și a refugiaților, care se desfășoară la Viena, Austria.

Conferința este organizată de  Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migraţiei (ICMPD), cu scopul efectuării unei retrospective asupra sistemului European de gestionare a azilului și migrației, precum și conturarea unui nou model pentru a putea face față crizei imigranților.

În cadrul întrunirii participă reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale și fundațiilor din domeniul migrației, experți din cadrul organizațiilor internaționale, factori de decizie și politicieni.

Participanții la conferință drept scop stabilirea soluțiilor în raport cu problema fluxurilor masive de migranți și refugiați.

Prezent la eveniment, Secretarul de Stat al MAI, Mihail Beregoi a mulțumit UE și ICMPD pentru suportul oferit în crearea instrumentelor de succes și utile din domeniul migrației. Și nu în ultimul rând a exprimat deschiderea ministerului de interne către colaborare.

„Migrația internațională, voluntară sau forțată, este o parte importantă a realităților globale care aduc mari provocări, și doar prin gestionarea eficientă a acestui proces putem obține rezultate vizibile. În acest sens, Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova va continua să susțină și să implementeze procesul de reformă în domeniul migrației și azilului, precum și să se alăture noilor inițiative, politici și parteneriate internaționale”,a declarat Secretarul de stat, Mihail Beregoi.

Conferința se desfășoară în contextul a 3 mese rotunde care presupun punerea în discuție a cauzelor și consecințelor actualei crize a imigranților și refugiaților, dar și despre importanța standardelor protecției internaționale și a aplicării acestorala scară internațională în domeniul migrației.