Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova salută eforturile de implementare a reformelor, expuse astăzi de către speakerul Parlamentului, Andrian Candu și prim-ministrul Pavel Filip.

„Suntem mulțumiți de angajamentul lor de a implementa aceste reforme și a recăpăta încrederea cetățenilor Moldovei”, se menționează într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA la Chișinău.

24h.MD precizează că astăzi, Andrian Candu și Pavel Filip au prezentat astăzi raportul de progres al foii de parcurs. Potrivit şefului Legislativului, din 82 de puncte au fost realizate 74, dintre care 8 au o durată permanentă.

Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare este un document elaborat și aprobat de Parlament și Guvern la începutul lunii martie 2016. Documentul reprezintă o listă consolidată de măsuri și angajamente, ce urmau a fi implementate până pe data de 31 iulie 2016, în vederea depășirii provocărilor constatate în Concluziile Consiliului Uniunii Europene pentru Afaceri Externe din 15 februarie 2016, dar și a îngrijorărilor partenerilor de dezvoltare și societății civile.