Un bărbat din Chişinău a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, în cadrul unui dosar de trafic de influenţă. Acesta este bănuit că ar fi pretins 10 000 de dolari de la un cetăţean pentru a influenţa o decizie judecătorească.

Bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul Judecătoriei Râşcani şi Curţii de Apel şi că-i poate determina să ia o decizie favorabilă în privinţa denunţătorului.

În după-amiaza zilei de ieri, bărbatul a fost reţinut în timpul transmiterii unei tranşe de 2000 de dolari din suma pretinsă. Operaţiunea a avut loc sub controlul CNA, iar în prezent bănuitul se află în izolator, fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 6 ani de închisoare.

Un caz similar a avut loc la Sud, unde CNA şi procurorii anticorupţie au reţinut, ieri, un cetăţean care ar fi pretins 400 de euro şi 400 de lei de la un bărbat din Comrat pentru a-l ajuta să obţină permisul de conducere.

Potrivit denunţătorului, bănuitul i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din Comrat şi că-i poate determina să-i elibereze permis de conducere de categoria B fără susţinerea examenelor.

Bărbatul a fost reţinut în flagrant în timpul primirii banilor, un alt complice de-al său fiind anunţat în căutare. În prezent, bănuitul se află în izolatorul CNA.