Ieri, doi bărbați cu vîrsta de 24 și respectiv 30 de ani, domiciliați în orașul Comrat, au fost reținuți de polițiști, fiind suspectați de proxenetism şi turism sexual. Aceștia sunt reținuți pentru 72 de ore.

Urmare a măsurilor de investigații efectuate de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Național de Investigație s-a stabilit că unul dintre suspecți este fiul primarului din orașul Comrat iar celălalt este șoferul primarului.

Timp de jumătate de an, forțele de ordine au documentat activitatea infracțională a grupului unde au stabilit că suspecții deghizîndu-și activitatea infracțională, publicau diferite anunțuri pe site-ul www.999 md  cu conținutul: „Masaj erotic de neuitat, Masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu un bărbat”. Astfel, suspecții au recrutat mai multe tinere, pe care le vindeau clienților cu suma  de 1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime.

Actualmente, poliţia a identificat 6 tinere cu vîrste cuprinse între 20 și  25 de ani, care au fost determinate să presteze servicii sexuale.

Bărbații sînt suspectați de complicitate, care prin intermediul capului grupării au organizat şi pus la dispoziția unei delegații din Turcia, două tinere care au oferit servicii sexuale contra plată.

Menționăm că, în cadrul operațiunii desfășurate anterior, a fost reținută o femeie de 46 de ani, domiciliată în regiunea transnistreană, care s-a dovedit a fi capul acestei grupări şi alţi 4 complici cu vîrste cuprinse între 25-40 ani.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, activitatea grupării a fost anihilată, iar dacă vinovăția acestora va fi demonstrată, riscă pedeapasă cu închisoare de pînă la 7 ani.

Actualmente, polițiștii întreprind măsuri operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.